Verse kruidenthee
Theesoorten
Theesoorten
06/01/2022
1 min
0

Verse kruidenthee

06/01/2022
1 min
0

Verse kruidenthee zoals kamille en gember zijn populair om hun gezondheidsvoordelen. Maar wist je dat kruidenthee eigenlijk geen thee is? Deze kruiden zijn niet afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis en officieel dus ook geen thee.


Wat is kruidenthee?

Maar wat is kruidenthee dan wel? Het is officieel een kruidenaftreksel, maar in de (web)winkel en horeca wordt het vaak gewoon verkocht als kruidenthee. Kijk maar eens op de kaart bij een horecazaak wat je daar ziet staan… Juist; muntthee en gemberthee. Er zijn vele kruidenthee soorten.

Wereldwijd geldt de afspraak dat thee pas thee genoemd mag worden als het gemaakt is van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. En dat is bij kruidenthee niet het geval; dus officieel geen thee. Kijk maar eens in de supermarkt bij rooibos; hier zul je op de verpakking nooit het woordje thee terugvinden. Had je dat al ontdekt?

gember en citroenVerse gemberthee is ontzettend populair, maar officieel geen thee!

Let op: je ziet ook wel eens kruidenthee waarin ook letterlijk thee verwerkt is maar dat er bijvoorbeeld diverse kruiden aan toegevoegd zijn. Dit is een melange en mag dan wel thee genoemd worden (simpelweg omdat er theebladeren van de Camellia Sinensis in zijn verwerkt).


Soorten kruidenthee

Er zijn heel veel kruidenthee soorten, denk aan kamille en gember maar ook aan bijvoorbeeld citroenmelisse, pepermunt, rozenblaadjes, lavendel, korenbloem etc. Let wel altijd op als je zelf aan de slag gaat of de kruiden die je gaat gebruiken geschikt zijn om thee mee te maken.


Kruidenthee online kopen

Wil je eens een keer een kruidenthee proberen? Wij hebben een mooi assortiment voor je samengesteld.

Reacties
Categorieën