Is gember thee gezond?

Is gember thee gezond?

Aan gember worden tal van gezondheidsvoordelen toegeschreven. Zo zou gember helpen tegen misselijkheid en helpen bij bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen. Is gember thee nou zo gezond als gezegd wordt?

Wat is gember?

Gember komt van de wortelstok van de gemberplant , tropische plant Zingiber officinale. Het komt dus niet van de theeplant Camellia Sinensis, waardoor het officieel eigenlijk geen thee is. Hebben we het over gemberthee, dan heb je het dus eigenlijk over een gember kruideninfusie. Gember is een veelgebruikt specerij over de hele wereld. Gember wordt breed toegepast in kruidige gerechten, in zoete gerechten en in dranken. Vooral in de Aziatische keuken is gember onmisbaar.

Gember en spijsverteringsproblemen

Gember is een kruid dat veel verlichting brengt bij gasvorming. Ook worden aan gember ontstekingswerende eigenschappen toegekend. Gember ondersteunt de spijsvertering en ontspant de darmen. Als je te veel gegeten hebt en daardoor een vol gevoel ervaart, is gemberthee een goede keuze. Je kan verse gember toevoegen aan je maaltijden of er verse gemberthee van maken.

Gember en misselijkheid

Gember kan mogelijk een bijdrage leveren aan misselijkheid. Al moet je veel gemberthee drinken om zo’n sterk effect te krijgen.

 Gember thee in glasIs gember thee echt zo gezond als men zegt dat het is?

Is gember thee bewezen gezond?

Nee is ons antwoord. Er is onderzoek uitgevoerd, echter vaak in een reageerbuis of met proefdieren. Ook de onderzoeken die gedaan zijn zijn gedaan met bepaalde stoffen in gember, gemberolie of concentraat, en dus niet met de hele gember zoals deze vaak in thee gebruikt wordt. Kortom; er is meer onderzoek nodig om de effecten van gember op gezondheid aan te tonen en daar claims aan te hangen.


Wil je thee met gember kopen?

Bij Dutch Tea Maestro vind je diverse soorten kruidenthee met gember

Wil je gember thee kopen?

Bij medisch advies of twijfel altijd de huisarts raadplegen.