Rooibos thee gezond

Rooibos thee gezond

Is rooibos thee gezond? Ja! Rooibos thee is erg gezond én erg populair. Vaak wordt het gezien als het cafeïnevrije alternatief van normale thee. Maar naast dat rooibos cafeïnevrij is heeft het nog zo veel meer gezondheidsvoordelen.

Rooibos thee is rijk aan antioxidanten

Het hoge gehalte aan antioxidanten is een van de meest opvallende eigenschappen van rooibos. Het is een bron van antioxidanten. Deze antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen (dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan weefsels en cellen). Dankzij de aanwezigheid van deze antioxidanten levert rooibos ook een bijdrage aan de ondersteuning van het immuunsystem. Regelmatig rooibos drinken kan helpen om griep, verkoudheid en andere infecties te weren.

 Rooibos thee gezond voorbeelden rooibosVoorbeelden rooibos thee

Rooibos en spijsvertering

Rooibos staat bekend om haar kalmerende effect op zowel de maag als het spijsverteringsstelsel. Het kan helpen bij het verlichten van maagklachten zoals maagkrampen en brandend maagzuur.

Ontstekingsremmende eigenschappen rooibos thee

Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen van rooibos kan rooibos thee helpen bij het verminderen van acne, eczeem en andere huidaandoeningen. In Zuid-Afrika wordt al duizenden jaren door de lokale bevolking rooibos gebruikt als middeltje tegen allerlei huidproblemen. Naast het feit dat het de huid verzacht zorgt het ook verlichting bij allergische reacties en jeuk. In Europa wordt rooibos dan ook weleens in huidverzorgingsproducten verwerkt.

Kalmerende werking rooibos thee

Rooibos is een heel goed alternatief voor thee omdat het slechts enkele tannines bevat en cafeïnevrij is. Rooibos is dan ook een geschikt alternatief voor kinderen en zwangere vrouwen. Het drinken van rooibos thee kan helpen om angst en stress te verminderen. Rooibos werkt kalmerend en is heel geschikt om s ’avonds te drinken. Het werkt niet slaapverwekkend, maar omdat het geen cafeïne bevat is het uitermate geschikt voor de avond.

Calorieën in rooibos thee

Als je rooibos thee drinkt zonder suiker of honing, krijg je op een gezonde manier vocht binnen zonder calorieën. Wat bijdraagt aan de geadviseerde vochtinname per dag. Bij volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar is het advies tussen de 1,5 en 2 liter te drinken per dag (Voedingscentrum). Daarbij wordt aangeraden te variëren tussen water, thee, koffie zonder suiker en zuiveldranken.

Rooibos thee zwanger

Kun je rooibos thee drinken als je zwanger bent? Ja, pure rooibos thee is geen probleem! Rooibos thee is, volgens het Voedingscentrum, prima te drinken tijdens de zwangerschap.

Wil je rooibos thee kopen

Bij Dutch Tea Maestro vind je diverse soorten rooibos.

Wil je rooibos thee kopen?

Bij medisch advies of twijfel altijd de huisarts raadplegen.