Cafeïne in witte thee

Zit er in witte thee cafeïne?

Ja, witte thee bevat cafeïne. Alle thee wordt gemaakt van de camellia sinensis en de bladeren van deze theeplant bevatten cafeïne. Dus ja alle theesoorten bevatten cafeïne, zo ook witte thee. De hoeveelheid cafeïne in een kop witte thee is afhankelijk van meerdere factoren zoals de trektijd van de thee als ook de temperatuur van het water en de grofheid van de blaadjes.

 

Hoeveelheid cafeïne in witte thee

Witte thee bevat gemiddeld genomen 17 milligram cafeïne per 125 ml - een kop koffie bevat ongeveer 60 mg cafeïne per 125 ml.

 Cafeïne in witte thee versus koffieHoeveelheid cafeïne in thee versus koffie

Cafeïne in witte thee heeft voordelen

Theïne, de cafeïne in thee genoemd. Feitelijk gezien hetzelfde. Echter heeft theïne een andere werking op het lichaam dan koffie. Als je weleens koffie drinkt ken je ongetwijfeld het gevoel dat je binnen een paar minuten een soort energiestoot krijgt. Dat klopt. Binnen enkele minuten nadat je het drinkt gaan de stoffen werken. Bij thee werkt dit anders. Het duurt ongeveer een uur voordat de stoffen opgenomen zijn in je bloed. Het duurt dus aanzienlijk langer. Waar je bij koffie de dip te pakken hebt na een uur, begint de energieboost bij thee nu lekker te werken. Deze energie wordt wel tot 6-8 uur afgegeven na inname.

Cafeïne in witte thee opname versus koffieWerking koffie versus thee

Witte thee proberen?

Bij Dutch Tea Maestro vind je diverse soorten losse witte thee.

Wil je witte thee bestellen?