High Tea Organiseren
Thee Inspiratie
Thee Inspiratie
08/30/2022
4 min
0

High tea organiseren

08/30/2022
4 min
0

Je krijgt visite; familie, vrienden, de buren.. noem maar op. Je gaat een high tea organiseren! Of je wilt op het werk een toffe high tea organiseren voor je collega’s. Maar waar begin je? Op deze pagina geven wij je graag een aantal leuke en nuttige tips zodat jij goed beslagen ten ijs komt met jouw high tea.


High tea zelf organiseren

Gelukkig kun je een high tea organiseren ontzettend goed voorbereiden. Dat scheelt een hoop gedoe op de dag zelf en kun je er gewoon lekker bij gaan zitten! Thee speelt natuurlijk een belangrijke rol op deze dag, maar minstens zo belangrijk zijn de hapjes en natuurlijk de aankleding!


Welke thee serveren bij een high tea?

Om het jezelf makkelijk te maken houdt dan deze 'regels' aan. Dan zit je altijd goed bij het kiezen van de theesoorten.

  • Je begint met de broodjes en sandwiches. Kies hier voor een heerlijke groene frisse thee zoals bijvoorbeeld de Cheer Up blend of een fruitige thee zoals de Happy Blend.
  • Ga je voor hartige en warme hapjes kies hier voor een wat stevigere thee zoals de Celebrate Blend.
  • Wil je even neutraliseren? Dan is witte thee of gele thee een goede optie.
  • Sluit je af met zoet, kies dan ook voor een zoete zwarte thee: de Love Blend is een uitstekende match.

High Tea TheesoortenTheesoorten bij een High Tea

Recepten High Tea

Niet geheel onbelangrijk is hetgeen je gaat eten bij een high tea. Een high tea hoeft niet maaltijdvullend te zijn. Dat was namelijk ook nooit het idee bij de oorspronkelijke high tea. Download gratis ons e-book de Thee Smaakwijzer en lees daar meer over!

High tea organiseren stappen van de gangenDe basis richtlijnen voor de gangen bij een High Tea

Ronde 1: Brood, fruit, salade, soepje (hartig)

Maak een aantal sandwiches of belegde broodjes. Een aantal leuke recepten vind je op Laura’s Bakery. Je kunt bij deze gang ook nog wat heerlijke fruitspiesjes op tafel zetten (ziet er direct vrolijk uit!). Of wat dacht je van een hartige muffin of een klein soepje in een glaasje.

Ronde 2: Van hart naar zoet 

Scones mogen wat ons betreft echt niet missen. Het recept dat wij zelf gebruiken is die van Rutger Bakt (om je vingers bij af te likken!). Maak er een heerlijke clotted cream bij en serveer met lemon curd en/of jam.

Ronde 3: Zoet, zoet en nog meer zoet

Een high tea sluit je af met zoet! Denk aan brownies, cakejes, taartjes en macarons.


Aankleding High Tea

Een high tea zonder de juiste aankleding is wat ons betreft echt een flop. Zorg dus voor de juiste aankleding.

De gouden tips wat ons betreft:

  • Heb je een niet al te mooie tafel; een tafelkleed of tafelloper!
  • Etagères. Wat ons betreft mogen etagères echt niet ontbreken bij een high tea! Wij zijn fan van de etagères van A Little Lovely Company! Heb je die niet in huis en heb je ook geen zin om daar al te veel geld aan uit te geven? Ga naar de kringloop en koop 3 oude borden en 2 oude kopjes. Zet de kopjes tussen de borden vast met lijm en maak in een handomdraai je eigen etagère! Kijk ook eens bij Hema. Die hebben voor een leuk prijsje etagères.
  • Plukbloemen: Vrolijk de tafel op met een aantal leuke vaasjes met plukbloemen (heb je nog een lege wijnfles liggen, gebruik die dan als vaasje).
  • Tover je mooiste servies op tafel! Eigenlijk wordt een high tea alleen maar leuker van veel kleur en veel aankleding. Bij de kringloop hebben ze nog heel vaak old school koffie/theekopjes (je kent ze wel met bloemetjes/aquarel tekeningetjes etc.). Super leuk om de losse thee in te serveren!

Als je denkt dat het over the top is hetgeen je neer hebt gezet…

Dan is het wat ons betreft geslaagd!


Neutraliseren met thee spoom

Wil je tussendoor de smaak neutraliseren? Ga dan voor een alcoholvrije spoom waarbij je de wijn/champagne vervangt voor een witte thee.


High tea organiseren thuis of in de horeca

Gelukkig kun je een high tea organiseren ontzettend goed voorbereiden. Dat scheelt een hoop gedoe op de dag zelf en kun je er gewoon lekker bij gaanGa voor een mooie theeplank van Dutch Tea Maestro waarbij je je eigen theemix gaat maken of ga je voor de theeplank met theeblikjes van Dutch Tea Maestro! Wedden dat jouw gasten verrast zijn?!

Zelf een high tea organiseren met theeplankenLinks: plateau met voorgemixte smaken. Rechts: plateau waarbij je je eigen theeblend gaat maken.

Links: Zeven heerlijke theetjes op een plateau alvast gemengd. Jouw gasten pakken zelf een theezeefje of filterzakje en vullen dit met de gewenste thee. Een paar mooie theepotten met warmhouders op de tafel en ze kunnen lekker zelf aanrommelen. (vergeet niet een klein afvalbakje neer te zetten voor de losse thee of voor de filtertjes die gebruikt zijn). Ook verkrijgbaar in een plateau met 5 blikjes of 2 blikjes.

Rechts: Jouw gasten gaan zelf hun eigen favoriete theetje samenstellen aan tafel. Op het plateau heb je een basisthee staan en de vier smaakjes (bijvoorbeeld het pakket Cheer Up bij gang 1). Bij ronde twee verwissel je dit met de smaken uit het pakket Celebrate en bij ronde drie verwissel je dit met de smaken uit het pakket Love. (Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit bij 1 gang te doen en bij de andere gangen een losse thee te schenken aan je gasten!). Of ga voor de refill sets om te wisselen!


Wij wensen je een gezellige en smakelijke high tea toe!

Reacties
Categorieën