De mooiste theetuinen van Nederland
Thee Inspiratie
Thee Inspiratie
04/06/2024
4 min
0

Theetuinen van Nederland

04/06/2024
4 min
0

Op zoek naar een leuk uitje in Nederland? De mooiste theetuinen van Nederland; yes dat is zeker een leuk uitje! Wij hebben de mooiste voor je op een rij gezet.


Struinen, door de mooiste theetuinen

Tussen de fruitbomen, zonnetje op je gezicht, een paar heerlijke zoete en hartige lekkernijen, allemaal lekkere theetjes én goed gezelschap. Wij zijn daar wel voor te porren! Een dagje weg in Nederland; breng deze lente of zomer dan eens bezoek aan een theetuin. En tegenwoordig zijn er heel wat theetuinen in Nederland waar je ook nog eens kan genieten van een heerlijke high tea, een leuke wandeling in de buurt kan maken of toffe activiteiten kan ondernemen!


De mooiste theetuinen van Nederland op een rij

Theetuin Bij ons Tuus

Dit pareltje ligt middenin het prachtige buitengebied “De Koewacht”. Een prachtige theetuin waar ook een heerlijke high tea geserveerd wordt door Danny & Jaap Willem. Op meerdere dagen wordt ook de workhop ‘Wildplukken’ georganiseerd. Neem eens een kijkje op de site; alleen al bij het zien van het introfilmpje op de website word je al enthousiast.


Millinger Theetuin

Een paradijsje in de polder; verscholen in de uiterwaarden van natuurgebied de Millingerwaard vind je de Millinger Theetuin. Slingerende paadjes, verborgen hoekjes, pleintjes en terrassen. Een in Marokkaanse stijl opgetrokken theehuis en een labyrintisch bamboebos. Zoals ze zelf schrijven; fata morgana aan de rand van Nederland. Wat ons betreft een van de leukste uitjes van Nederland!

Millinger TheetuinDe Millinger Theetuin

Theetuin Sperwershof

In ‘s-Graveland vind je de Sperwersfhof; met 3500m2 tuin heb je heel wat te kijken! Naast het theehuis is er een mooi terras gesitueerd onder de lindebomen en vele mooie zitjes. Heerlijke taarten waaronder de home-made worteltaart. Achter de kas vind je de pluktuin. Vanaf juni/juli tot (als het weer meewerkt) kun je tot eind september plukken. O.a. dahlia’s, strobloemen en diverse ouderwetse snijbloemen. Tevens kan er een bosje kruiden geplukt worden.


Theetuin Overleek

Net boven de rook van Amsterdam, vind je theetuin Overleek (in het Waterland). Het is alweer even geleden dat wij hier zelf geweest zijn; maar oh…; wat is het daar mooi! Aan het water op de veranda; uitkijkend op de weilanden met een heerlijke scone in mijn hand. Ik zie mezelf daar nog genieten! Ook kun je er een fluisterbootje huren en een picknick reserveren voor op de boot.

Theetuin OverleekTheetuin Overleek

Theetuin Eemnes ‘Brave Hendrik’

Aan de rand van het Gooi vind je Theetuin Brave Hendrik in Eemnes. Een sprookjesachtige tuin, vele fijne zitjes, een speelplek voor kinderen en heerlijk eten en drinken. Wat wil je nog mee? Wat ons betreft zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.


Jorine’s Theetuin

Jorine’s Theetuin vind je in het Brabantse Budel; aan een fietsknooppunt en vlakbij de wandelroute ‘Le Projet de Dorplein’. Een juweeltje; genieten onder het prieeltje, kijken naar de vijver en genieten van lekkernijen. Lekker gaan zitten en genieten maar.


Theetuin de Neckermolen

Een ydilisch pareltje onder de rook van Purmerend; theetuin ‘De Neckermolen’. Waar we in de intro schreven over heet zitten onder de fruitbomen en genieten van iets lekkers; ga dan naar theetuin De Neckermolen. Dat lekkere zonnetje erbij; die moet je zelf even bestellen.

Theetuin NeckermolenTheetuin Neckermolen

Kaatjes Theetuin

In Leerdam vind je Kaatjes Theetuin. Als je het ons vraagt is dit gewoon wat je graag wilt; een fijne gastvrouw, een prachtige tuin en heerlijke lekkernijen. Rondom vind je diverse mooie wandel- & fietsroutes dus je kan er een leuk uitje in Nederland van maken!


Theetuin Appeltern

Vrijwel iedereen kent de Tuinen van Appeltern. Aan de rand hiervan vind je Theetuin Appeltern. Een heerlijk rustpunt. Geniet van heerlijke zelfgemaakte taartjes en combineer natuurlijk je bezoek met een bezoek aan de tuinen van Appeltern.


Theetuin Op ‘t Oorbeck

Last but (zeker) not least! In Twekkelo, vlakbij Enschede, vind je  Op ‘t Oorbeck. De theetuin is een mooi startpunt voor een mooie wandeling of fietstocht door Twekkelo en omgeving. Geniet daarna van een heerlijke high tea. Geen zin om naar huis te gaan? Bij Op ‘t Oorbeck hebben ze ook diverse kamers; en die zijn mooi!!!


Dit waren wat ons betreft de mooiste theetuinen van Nederland, wat vind jij?


Theetuin met high tea

Naast dat je thuis zelf een high tea kan organiseren, zijn er genoeg unieke high tea locaties in Nederland. De meeste van bovengenoemde theetuinen bieden ook een mogelijkheid aan tot het nuttigen van een high tea.

Hierbij nog een paar extra leuke high tea adresjes (en deze serveren ook nog eens écht lekkere thee :)):


Bij Ons In Wellerwaard

De dozen en spullen voor de high tea zijn echt net geleverd en misschien nog niet eens uitgepakt door Jarno en Ilse. Maar binnenkort kan je hier gaan genieten van een heerlijke high tea met thee van Dutch Tea Maestro. Neem een kijkje op de site; wat een mooie locatie!

Bij Ons in de Wellerwaard horeca locatieBij Ons in de Wellerwaard

‘t Tramhuys in Schijndel

Midden in Schijndel vind je ‘t Tramhuys waar Willeke en Glenn jouw gastvrouw en gastheer zijn. In een ongedwongen sfeer is het hier genieten van een heerlijke high tea.

Tramhuys SchijndelTramhuys Schijndel

De mooiste theetuinen van Nederland met activiteiten

Wil je een bezoek aan een theetuin combineren met iets actiefs? Theetuin Rijsoord is the place to be! In Ridderkerk vind je Theetuin Rijsoord. Je kunt hier vanalles doen; van bootje varen tot aan midgetgolfen tot aan bowlen. Neem eens een kijkje op hun site: 


Eigenlijk lenen de theetuinen zich bijna allemaal wel voor een leuk dagje weg in Nederland. De meeste theetuinen liggen in een prachtige omgeving om te wandelen of te fietsen, vaak vind je er mooie pluktuinen bij, je kunt gaan bootje varen of wat dacht je van een blote voetenpad lopen bij Theetuin “Blotevoetenhof”.


De mooiste theetuinen van Nederland; hopelijk hebben jullie weer wat inspiratie gekregen voor een leuk dagje weg in Nederland. Laat die zon en lente nu maar komen!

Reacties
Categorieën