Wat is foodpairing
Recepten
Recepten
07/14/2022
1 min
0

Wat is foodpairing?

07/14/2022
1 min
0

Steeds vaker ontvangen wij de vraag of onze thee ook goed samengaat met eten. Foodpairing.  Maar wat is foodpairing? Foodpairing is de verfijnde combinatie die opgezocht wordt tussen eten en drinken. Bij foodpairing gaat het om het combineren van verschillende ingrediënten/producten op basis van het smaakprofiel waardoor je de mooiste smaakcombinaties maakt.

Ga je in de weer met thee en eten? Dan noemen wij het liever Tea & Food Pairing. En we kunnen je verzekeren; dat gaat subliem samen.

Foodpairing met theeThee en eten combineert fantastisch!

Foodpairing met thee

Hier in de westerse wereld drinken we vaak wijn bij ons eten. In China en Japan; daar wordt vaak thee bij eten geschonken. Met thee kun je waanzinnige smaakexplosies creëren. Waar wijn nog weleens de smaak kan overtreffen van het eten is thee netjuist meer complementair aan het eten. Thee bij het eten drinken? Doen dus!


De basis richtlijnen voor Tea & Foodpairing

Een paar makkelijke stelregels:

  • Past witte wijn bij een gerecht? Dan past groene thee bij een gerecht. Heerlijk bij visgerechten, kip, salades en kaas.
  • Past rode wijn bij een gerecht? Dan past zwarte thee er ook bij. Schenk de zwarte thee bij rijke gerechten zoals gegrild vlees maar ook heerlijk in te zetten bij desserts met chocolade.
  • Een witte thee neutraliseert; uitstekend in te zetten tussen twee gangen. Vergelijkbaar met een spoom. Het combineert perfect met kaas en gekruide en pittige gerechten.
  • Rooibos combineert heel mooi bij zoete gerechten.

Foodpairing en thee basisregelsBasisclassificatie van thee om te combineren.

Koken met thee

Koken met thee? Jazeker! Wist je dat je thee perfect culinair in kan zetten?! Wat dacht je van kip marineren in thee of dipsaus van thee maken? In ons Holland Heritage theepakket zit een receptenboekje; heerlijke recepten waarin je gaat werken met de thee uit dit Holland Heritage Pakket. Aanrader!

Wil je vast een voorproefje? Check dit heerlijke bananenbrood dan eens!


Foodpairing en thee, de diepte in

Wil je nog meer weten over smaken combineren? Kijk eens op onze kennisbank waarin we nog veel meer de diepte ingaan op dit onderwerp.


Boeken over Foodpairing

Twee mooie boeken die een verdiepingsslag maken als het gaat om foodpairing en smaken:

Boek The Art & Science of Foodpairing &  De Smaakbijbel


Kortom; thee & spijs is een geweldige combinatie. Experimenteren maar!


Reacties
Categorieën