Bananenbrood recept lekker en simpel
Recepten
Recepten
01/17/2022
1 min
0

Bananenbrood lekker en simpel

01/17/2022
1 min
0

Inmiddels hebben wij zoveel leuke reacties ontvangen op ons bananenbrood recept dat het tijd werd om hier eens een blog aan te wijden; ons bananenbrood lekker en simpel met de mogelijkheid deze om te toveren tot een speciaal bananenbrood met thee daarin verwerkt!


Ingrediënten basis bananenbrood recept 

De basis voor een heerlijk bananenbrood recept zijn de juiste ingrediënten.

  • 300 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram tarwebloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • snufje zout


Ingrediënten bananenbrood recept met walnoten en karamel

Pak alle bovengenoemde ingrediënten en voeg daaraan toe:

De Holland Heritage is een zwarte thee - Ceylon.  

Deze aromatische zwarte thee uit Sri Lanka heeft een kruidig en moutig aroma en een milde smaak met een vleugje sinaasappel in de afdronk. 


Bananenbrood maken

En nu de grote vraag; hoe gaan we dat bananenbrood maken dan?   


Bananenbrood basis recept maken

Verwarm allereerst de oven voor op 160 ̊C. Smelt de boter een beetje. Mix de suiker samen met een snufje zout en voeg de boter toe. Klop het een paar minuten. Voeg daarna de eieren, een voor een, toe. Klop dit voor een paar minuten. Voeg de bananen toe. Meng alle bloem en de bakpoeder samen en voeg toe aan het bananenmengsel en klop dit. Kiep dit in een bakvorm. Plaats de cakevorm in de oven en bak het goudbruin in ca. 45-55 minuten. 


Bananenbrood met walnoten, karamel én thee recept maken

Verwarm de oven voor op 160 ̊C. Smelt de boter, voeg de Holland Heritage basis blend toe, laat 15 minuten sudderen en zeef het. Mix de suiker met een snufje zout, voeg de boter toe en klop het een paar minuten. Voeg de eieren, een voor een, toe. Klop voor een paar minuten. Voeg de bananen toe. Meng alle bloem en de bakpoeder samen met de fijngemaakte Dutch Cookies mix en voeg toe aan het bananenmengsel. Klop dit. Kiep dit in een bakvorm. Strooi de Caramel Waffle mix er bovenop. Plaats het in de oven en bak het goudbruin in ca. 45-55 minuten. (Of maak er muffinvormjes van en bak het gaar in ca. 20-25 minuten).

Banenbrood bakken is dus een fluitje van een cent!

Bananenbrood recept waarbij de basisthee op een schaaltje ligtDe basisthee van de Holland Heritage welke gebruikt wordt voor het banaenbrood recept.

Shop jouw benodigdheden voor het bananenbrood:


Tips bakvormen voor bananenbrood

Natuurlijk is een bananenbrood bakken nog leuker als je dat mag doen met een mooie bakvorm. Kijk eens bij de Leukste Taartenshop of bij Royal Design.

Reacties
Categorieën