Theebloemen
Thee Inspiratie
Thee Inspiratie
05/14/2021
1 min
0

Theebloemen

05/14/2021
1 min
0

Je ziet het steeds vaker; thee met de mooiste bloemen erin. Bloemen die ‘ontpoppen’ zodra er heet water bij komt: theebloemen. Maar ook zijn er vele theesoorten verkrijgbaar met de mooiste bloemen erin.


Wat zijn theebloemen?

Theebloemen bestaan uit bundeltjes van gedroogde theebladen vaak met een of meerdere gedroogde bloemen en door middel van een touwtje tot een kleine bol verbonden. Zodra deze bol of theebloem in contact komt met heet water bloeit de bloem langzaam op tot een mooie theebloem. Het geeft een licht milde smaak af.

Theebloem in theepotEen theebloem ontvouwt zich in de theepot

Bloemen in de thee

Naast de theebloem worden er veel bloemen in de thee gebruikt; denk aan kamille, goudsbloem, korenbloem, rozenblaadjes, rozenknoppen, lavendel etc. Elke bloem heeft zo haar eigen kleur en smaak. Samen met Karlijn (onze thee expert) hebben wij vooral gekeken welke bloemen (en uiteraard ook andere smaken) passen bij onze theeblends.


Theebloemen potjes gevuld met kamilleKamille staat bekend om haar rustgevende werking


Lavendel en kamille zijn van nature bloemen met een rustgevende werking; het is de geur van lavendel die volgens wetenschappelijk onderzoek kalmeert. Kamille komt van de kamilleplant. Kamillethee wordt vaak gezien als wonderthee. En dat is niet voor niets. Kamillethee kan helpen bij het verzachten van keelpijn, het kalmeren van de maag en darmen én kamille werkt rustgevend. Om deze reden vind je deze bloemen dan ook terug in onze Calm Down blend.


De roos is al heel lang een populaire bloem. Ze is stijlvol en elegant, heeft prachtige kleuren en vanwege haar mooie symboliek. De roos staat onder andere symbool voor liefde, trouw en vriendschap. Daarom vind je de rozenblaadjes en de rozenknopjes terug in onze Love Blend.

Theebloemen als rozenblaadjes en rozenknopjes in een bakDe Love Blend wordt hier gemaakt.

Meer over dit onderwerp vind je onze kennisbank: kruidenthee en kruidenthee soorten.

Reacties
Categorieën