Bubble tea maken
Recepten
Recepten
03/16/2022
1 min
0

Bubble Tea maken

03/16/2022
1 min
0

Bubble thee, of ook wel Bubble Tea genoemd wat is het eigenlijk? Bubble tea maken hoe doe je dat? Dat gekke drankje in een veel te grote plastic beker met die gekke balletjes. Dat is bubble tea!


Waar komt Bubble Tea vandaan?

Bubble Tea komt van oorsprong uit Taiwan. Eigenlijk kennen veel Aziatische landen het en ook in Amerika kun je er niet meer omheen; bubble tea is iets dat je een keer moet maken of in ieder geval een keer moet proeven. Dit drankje bevat thee, melk, soms fruitsiroop en daar komt het; tapiocaparels. Deze balletjes hebben weinig smaak (gemaakt van o.a. cassave) maar maken dit drankje wel bijzonder en zorgen voor een beetje ‘bite’ effect. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Wij zeggen; zelf bubble tea maken of een keer proberen!


Zelf Bubble Tea maken

Eigenlijk is zelf bubble tea maken niet heel moeilijk. Met de juiste ingrediënten heb je de bubble tea zo gemaakt.


Wat heb je nodig voor 1 glas Bubble Tea?

  • 1 glas (eigenlijk liever 1 overdreven grote plastic beker)
  • Rietje (waar de balletjes doorheen kunnen – dus extra breed)
  • Een handje met Tapioca parels (deze koop je bij de Toko)
  • 100 ml sterke zwarte thee (bijvoorbeeld deze Assam)
  • 200 ml melk (beste is gecondenseerde) of sojamelk

Hoe maak je de Bubble Tea?

Maak 100 ml thee klaar (lekker sterk)

Laat deze thee afkoelen

Voeg 200 ml melk toe en roer goed door elkaar

Kook de tapioca parels volgens de verpakking

Pak nu een groot glas of plastic beker en vul een kwart hiervan met de parels. Nu voeg je de ijsblokjes toe en tot slot giet je het thee-melk-mengels eroverheen. Rietje erin en geniet van jouw bubble thee. Je kan ervoor kiezen nog een scheutje siroop toe te voegen zoals ahoornsiroop voor een vleugje zoet.

Wil je een fruitige Bubble Tea maken?

Vervang de zwarte thee door bijvoorbeeld een fruitige groene thee (bijvoorbeeld onze Happy blend) en voeg 50 ml gepureerd fruit (bijvoorbeeld aardbei) onder het melk/theemengels door. Voor de zoetekauw lekker met een scheutje honing.

Reacties
Categorieën