Alcoholvrije cocktails
Recepten
Recepten
06/10/2021
1 min
0

Alcoholvrije cocktails

06/10/2021
1 min
0

Hoe lekker zijn alcoholvrije cocktails? Juist! Lekker! Dat vinden wij ook. Zeker op warme dagen gaat er wel een lekkere alcoholvrije cocktail in. Tegenwoordig drinken steeds meer mensen bewust geen alcohol dus tijd om eens wat heerlijke alcoholvrije cocktails, met thee gemaakt, op een rijtje te zetten.   


Alcoholvrije cocktails met thee

Alcoholvrije cocktails met thee maken zijn eigen helemaal niet zo moeilijk. Vooral een cocktail met ijsthee is simpel, verfrissend, gezond én lekker! Onderstaande recepten kun je ook vervangen door andere theesoorten. Let wel op dat als je het 'aanlengd' met bruiswater dat je de thee vrij sterk zet door een dubbele hoeveelheid thee te nemen van gebruikelijk. Je kunt uiteraard ook spelen met glazen (serveer het in een champagneglas, whiskey glas of wijnglas bijvoorbeeld) en je kunt ook variëren met de 'aankleding'; een takje munt, besjes, schijfje citroen, takje rozemarijn, verse aardbeien etc.

Cocktailglazen op witte ondergrondServeer de cocktail in een mooi glas.

Recept alcoholvrije cocktail: Forest Fruit

Breng 100 ml. water aan de kook. Doe 2 schepjes (vier gram) thee (Forest Fruit Ice Tea) in een theefilter of theezeef en maak de ijsthee.

Vul een cocktailglas met ijsblokjes of crushed ice. Giet de gemaakte thee uit over het ijs en vul de andere helft van het cocktailglas met bruiswater. Maak het glas af met een paar frambozen en een muntblaadje.

Tip: serveer er een geitenkaasje met framboos gerold in amandelstukjes bij   Recept alcoholvrije cocktail: Tropisch Fruit

Breng 100 ml. water aan de kook. Doe 2 schepjes (vier gram) thee (Tropical Fruit Ice Tea) in een theefilter of theezeef en maak de thee.

Vul een cocktailglas met ijsblokjes of crushed ice. Giet de gemaakte thee uit over het ijs en vul de andere helft van het cocktailglas met bruiswater. Maak het glas af met een paar schijfjes citroen en sinaasappel.

Tip: serveer er een toast met abrikozencompote en rauwe ham bij   


Liever met alcohol? Voeg dan een scheutje wodka toe aan de cocktails.

Reacties
Categorieën