Losse thee presenteren in de horeca
Horeca
Horeca
09/06/2024
2 min
0

Losse thee presenteren in de horeca

09/06/2024
2 min
0

Losse thee presenteren in de horeca, het wordt vaak nog als een heel ding gezien. En dat is jammer vinden wij! Want waarom wordt er voor koffie zoveel moeite gedaan en wordt thee er een beetje bij gedaan? Dat moet anders! Overweeg je om in jouw horecazaak losse thee te gaan serveren? Lees dan snel verder.


Losse thee presenteren in de horeca versus thuis

Steeds meer mensen drinken thuis koffie en thee van kwaliteit. Al jaren vindt er een verschuiving plaats. Ook thuis kiezen we voor kwaliteit. Bonen machines worden niet voor niets veel verkocht. Ook bij thee zie je deze verschuiving, men gaat voor kwaliteit. Men proeft de kwaliteit van losse thee en kiezen hier ook thuis steeds vaker voor. 

En dan ga je naar een restaurant en bestel je thee. Je krijgt een theezakje.....

Wij zullen niet zeggen dat een zakje slecht is maar wij gaan ook niet uit eten om exact dezelfde macaroni te eten als op een doordeweekse maandag   . Nee je wil wat anders én je wil kwaliteit!


Waarom losse thee presenteren in jouw horecazaak?

De grootste voordelen van losse thee presenteren en serveren in jouw horecazaak zijn:

  • Als thee los geserveerd wordt krijgt het theeblad de ruimte in het water en dat proef je!
  • Je gast ziet de losse thee. En als je bedenkt dat het overgrote deel van beleving bepaald wordt door ons zicht kun je je bedenken dat je dit stuk volledig wegneemt bij het serveren van zakjes.
  • Losse thee is duurzamer door het gebruik van herbruikbare zeefjes. En, niet geheel onbelangrijk, deze kunnen gewoon mee de vaatwasser in.
  • Losse thee zorgt ervoor dat de gast blij is en uit ervaring weten wij dat gasten daardoor vaak nogmaals een kop thee bestellen. En.. wat kan je beter verkopen dan koffie en thee?


Nadelen losse thee presenteren

Zijn er nadelen aan losse thee presenteren in de horeca? Tja, wat is een nadeel.

Ja, misschien heb je er een fractie meer werk aan dan zakjes thee omdat je het zeefje even schoon moet maken (waar je het thee zakje weggooit in de prullenbak). Wat wij terug horen vanuit onze horeca locaties is dat het vooral even wennen is. Niet meer, niet minder. En een beetje moeite doen voor je gast is naar ons idee iets wat een gemiddelde gast waardeert. Een beetje vergelijkbaar met het bord macaroni. Ga je niet netjuist naar een horecazaak toe omdat er moeite voor je gedaan wordt? Misschien iets om over na te denken...   


Hoe ga je losse thee presenteren in jouw horecazaak?

Wil je eens een keer met ons in gesprek om te kijken of losse thee iets voor jouw horecazaak is? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer weten over de thee horeca concepten die wij hebben? Voor de horeca bieden wij twee theeconcepten aan. Een waarbij de gast zijn/haar eigen theeblend aan tafel maakt (erg geschikt voor bij high tea's) en het andere theeconcept is gemixte thee. Wij vertellen je graag meer over onze mogelijkheden met thee in de horeca!

Reacties
Categorieën